Results 1 to 3 of 3

Thread: How to use alpha blending to get smooth image transitions in slideshow?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    IV Newbie
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    New Zealand
    Posts
    2
    Version
    IrfanView 4.41
    OS
    64-bit Win 7 Home Premium SP1
    CPU Cores
    2

    Default How to use alpha blending to get smooth image transitions in slideshow?

    I'm stumped about how to get the alpha blended transitions in slideshow - everything I have tried hasn't worked.

    I've looked at several threads including this one:
    https://irfanview-forum.de/showthread.php?t=510
    So I've gone to Properties/Settings, selected Full screen/slideshow, selected the alpha blended transition. In I've also selected full screen mode in Slideshow settings box. I've tried different jpg and gif files, different ways of opening them but still can't get anything other than a sudden transition.

    Can anyone help me please?

    Thanks!

  2. #2
    Professional User Mij's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Camberley, Surrey, UK
    Posts
    2,763
    Version
    IrfanView 4.51
    OS
    32-bit Win 10
    CPU Cores
    3

    Default

    It works OK for me. Not a long transition time. About a second I would guess.
    It only works in Fullscreen mode though. If you set the Play mode to "Play in Window mode" in the slideshow dialog then it does not work.

  3. #3
    IV Newbie
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    New Zealand
    Posts
    2
    Version
    IrfanView 4.41
    OS
    64-bit Win 7 Home Premium SP1
    CPU Cores
    2

    Default

    Hi Mij, thank you for confirming that it works and it was helpful to know how long transition time is. I still can't get it, I've tried all sorts of things! Thought at one stage that not having files on local hard drive had something to do with it, but that doesn't make any difference. Upgraded to v4.44, 32 bit version to see if it would make any difference, but no improvement.

    If any other ideas occur to you please let me know so I can try them.
    Last edited by Basil; 09.07.2017 at 10:16 AM. Reason: Installed upgraded version to see if that makes any difference.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •