Results 1 to 3 of 3

Thread: Video playback is fine on IV but corrupted on some other platforms - Why is this?

  1. #1
    IV Newbie
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Kernow, Near England
    Posts
    5
    Version
    IrfanView 4.41
    OS
    Win 8.1

    Default Video playback is fine on IV but corrupted on some other platforms - Why is this?

    Video (.avi) files from the LTL ACORN trail cameras play fine on IrfanView. When played on windows media player and some other platforms the files from some of the cams are scramble of squares as per below.
    Click image for larger version. 

Name:	acorn.jpg 
Views:	114 
Size:	45.4 KB 
ID:	4981

    This is a recent thing with newer models I think as I'm sure the old cams play fine on win. Does anybody know why this might be? Thank you.

    [Edit - PS the white streaks at the bottom are the remnants of the time/date stamp)
    Last edited by mothulus; 29.10.2017 at 01:58 PM.

  2. #2
    Moderator Enterprise User Bhikkhu Pesala's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    East London
    Posts
    6,166
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    1

    Default

    Note that I don't view avi files but I am sure it's all a matter of having the right codecs. Windows media player apparently doesn't find the required codecs, but IrfanView does. VLC media player may be a better alternative.

  3. #3
    IV Newbie
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Kernow, Near England
    Posts
    5
    Version
    IrfanView 4.41
    OS
    Win 8.1

    Default

    Thank you - I will try to find out what codecs is all about.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •