Results 1 to 8 of 8

Thread: Adding pics for batch conversion

  1. #1
    IV Newbie
    Join Date
    Jan 2020
    Posts
    4
    Version
    IrfanView 4.51
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    4

    Default Adding pics for batch conversion

    Hello!
    I found a small bug in the batch conversion window: the Add button does not work if only one image file is selected, and it works if two or more image files are selected.
    I'm running Irfanview 4.54 - 64 bit on Windows 10.

    Cheers

  2. #2
    Moderator Enterprise User Bhikkhu Pesala's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    East London
    Posts
    6,280
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    1

    Default

    Unable to confirm here. The add button works for one image. It does not work if the image is already in the list, which is as expected.

  3. #3
    IV Newbie
    Join Date
    Jan 2020
    Posts
    4
    Version
    IrfanView 4.51
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    4

    Default

    I recorded a video to show this little problem. I reproduce the bug on two different PCs.

    https://streamable.com/zdyx7

  4. #4
    Moderator Enterprise User Bhikkhu Pesala's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    East London
    Posts
    6,280
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    1

    Default

    If you can find a reliable recipe to reproduce the bug, send a bug report to Irfan Skiljan (see Help, About IrfanView for his email).

    In details view I reproduced it once or twice, but not afterwards.

  5. #5
    IV Newbie
    Join Date
    Jan 2020
    Posts
    4
    Version
    IrfanView 4.51
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    4

    Default

    Thank you so much for your reply, I will send the bug report by email.

  6. #6
    Moderator Enterprise User Bhikkhu Pesala's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    East London
    Posts
    6,280
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    1

    Default

    Thanks. Let us know what he says and I will update the tread's status.

  7. #7
    IV Newbie
    Join Date
    Jan 2020
    Posts
    4
    Version
    IrfanView 4.51
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    4

    Default

    Hello!
    I received the email reply from the IrfanView developer: the problem has been known for more than 15 years and described in the FAQ https://www.irfanview.com/faq.htm#PAGE3

    Q: Problem: The Add button in the slideshow / batch dialog won't add the selected file to the file list.
    A: There is a Windows Explorer "feature": Hide file extensions for known file types. Please deactivate this default (and useless) Explorer option to show files with their real names and extensions!

    He told me it's not a bug, and I jokingly replied that I wouldn't know what to call it since in Italy it is said that "if it's not soup it's wet bread" )

    Thanks again for your support,

    Cheers
    Last edited by Gruko; 04.01.2020 at 10:17 AM.

  8. #8
    Moderator Enterprise User Bhikkhu Pesala's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    East London
    Posts
    6,280
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    1

    Default

    Thank you for your reply. I updated the thread's status. Since my Windows Explorer is set to show hidden files, I do not have this bug in my soup.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •