Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Plugin support for KDC (Kodak Camera)

  1. #1
    IV Newbie
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    Long Island, New York State, USA
    Posts
    8
    Version
    IrfanView 4.51
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    4

    Default Plugin support for KDC (Kodak Camera)

    I installed the total plugin for 64 bit. I however still get an error.
    I am guessing that this very old format may require 32 bit.
    If this is the answer Can I have BOTH 32 and 64 bit versions installed
    at the same time? Is there a KDC conversion to JPG method?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	IRFANVIEW.png 
Views:	35 
Size:	4.2 KB 
ID:	6004  
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    IV Beginner
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    Czech Republic
    Posts
    54
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    4

    Default

    Could you provide an example file?
    IrfanView 4.56 64bit, Windows 10 20H2

  3. #3
    IV Newbie
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    Long Island, New York State, USA
    Posts
    8
    Version
    IrfanView 4.51
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    4

    Default ERROR KDC sample

    I tried to UL a sample KDC file but system not accept it for upload. even changed file ext to F*.jpg but it said wrong file format.
    Gonna try again.FILE_VIEWER_FPX.doc
    Click image for larger version. 

Name:	IRFANVIEW.jpg 
Views:	26 
Size:	18.6 KB 
ID:	6010

  4. #4
    IV Newbie
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    Long Island, New York State, USA
    Posts
    8
    Version
    IrfanView 4.51
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    4

    Default ERROR KDC sample ZIPed up

    KCP0257A.zip

    I zipped the file to upload.

  5. #5
    Moderator Enterprise User Bhikkhu Pesala's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    East London
    Posts
    6,590
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    1

    Default

    There is no problem installing both 32-bit and 64-bit. I recommend it. This advice is from the IrfanView website:

    Advantages of IrfanView 32-bit over 64-bit version:

    • Runs on a 32-bit and 64-bit Windows
    • Loads all files/images for normal needs (max. RAM size is about 1.3 GB)
    • Needs less disc space
    • All PlugIns will work: not all PlugIns are ported (yet) to 64-bit (like OCR) and some 32-bit PlugIns must be still used in the 64-bit version, some with limitations (see the "Plugins32" folder)
    • Some old 32-bit PlugIns (like RIOT and Adobe 8BF PlugIn) work only in compatibility mode in IrfanView-64 (only 32-bit 8BF files/effects can be used)
    • Command line options for scanning (/scan etc.) work only in 32-bit (because no 64-bit TWAIN drivers)


    4.56 is the latest version. The plugin is for the 32-bit version, but has first to be enabled in the Help menu.


    • FPX - (version 4.56): allows IrfanView (32-bit) to read FlashPix files

    Then, your file loads, but it is all black with just 1 colour.

  6. #6
    IV Beginner
    Join Date
    Sep 2020
    Location
    Czech Republic
    Posts
    54
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    4

    Default

    I have no idea what's this file format. It's not a KDC file, it's a FPX file.

    EDIT: 32bit IV is trying to open the file. No error, but the content is completely black.
    Last edited by JendaLinda; 29.10.2020 at 10:41 PM.
    IrfanView 4.56 64bit, Windows 10 20H2

  7. #7
    IV Newbie
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    Long Island, New York State, USA
    Posts
    8
    Version
    IrfanView 4.51
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    4

    Default Kodak reference source and 32 bit install protocol??

    I got the " KODAK " reference as by below info:

    Technical details of FPX files

    Based on the IVUE file format, Microsoft's structured storage format is used for FPX files since the stored data can be arranged hierarchically in a single file. FPX is a format optimized for digital photography, produced when using a Kodak camera. FPX files can be opened using the Picture Easy Software that comes with the respective Kodak camera.
    More information about the FPX file format:

    File extension .fpx
    File category Raster image
    Associated programs Kodak Picture Easy Software
    CoralDRAW Graphics Suite X7
    Coral PaintShop Pro X6
    Microsoft PhotoDraw

    So are there any gotchas installing the second copy of 32 bit Irfanview?? Like Install in a separate root directory???
    Last edited by Bhikkhu Pesala; 30.10.2020 at 08:23 AM.

  8. #8
    Moderator Enterprise User Bhikkhu Pesala's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    East London
    Posts
    6,590
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    1

    Default

    Quote Originally Posted by adayton View Post
    So are there any gotchas installing the second copy of 32 bit Irfanview?? Like Install in a separate root directory???
    Not anything that you need to do anything about unless you change the default installation folders:

    64-bit programs are installed in C:\Program Files\
    32-bit programs are installed in C:\Program Files (x86)\

  9. #9
    IV Newbie
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    Long Island, New York State, USA
    Posts
    8
    Version
    IrfanView 4.51
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    4

    Default

    OK, Thanks, gonna give that a try ( 32 BIT ).

  10. #10
    IV Newbie
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    Long Island, New York State, USA
    Posts
    8
    Version
    IrfanView 4.51
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    4

    Default 32 bit still not work but gives preview thumbnail.?????

    Click image for larger version. 

Name:	IRFAN_32BIT_PREVIEW.jpg 
Views:	24 
Size:	99.8 KB 
ID:	6013

    I installed 32 bit Irfanview but the picture still does not open, only gives totally black blank screen.
    HOWEVER when I hover mouse over the file listing name and RIGHT CLICK I get a thumbnail preview.
    32 bit FPX shows up in plugin list where I clicked on the check box to activate FPX plug in.
    64 bit FPX does not show up in the 64 bit plugin list.
    Last edited by adayton; 01.11.2020 at 06:26 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •