Results 1 to 10 of 10

Thread: Logitech G9 mouse and scrolling

  1. #1
    IV Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5
    Version
    IrfanView 4.23
    OS
    Win XP Pro SP3
    CPU Cores
    2

    Default Logitech G9 mouse and scrolling

    I've got an irritaiting problem with IrfanView v4.23 and Logitech SetPoint for G9 laser mouse.

    While i'm trying to zoom in a picture it zooms out, while i try to zoom out it zooms out. So the problem is zooming in. It appearead AFTER installing the SetPoint driver (or whatever it is) while the IrfanView was already installed.

    If anyone knows how to solve the problem, please reply in this thread.

    But don't say that i should uninstall SetPoint, i need it.

  2. #2
    Moderator Laurent's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Brussels, Belgium
    Posts
    882
    Version
    IrfanView 4.25
    OS
    32-bit Win XP Pro SP3
    CPU Cores
    2

    Default

    Hi swistaq,

    Are you using the mouse wheel for zooming? Here the wheel either skips to the previous/next image or scrolls the image but doesn't zoom. Probably I am missing one setting so I am unable to reproduce your problem.

    Laurent
    Before you post ... fill in your OS and IV version in your profile.

  3. #3
    Moderator Enterprise User Bhikkhu Pesala's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    East London
    Posts
    6,501
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    1

    Default

    Control + Mouse wheel zooms.

  4. #4
    Moderator Laurent's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Brussels, Belgium
    Posts
    882
    Version
    IrfanView 4.25
    OS
    32-bit Win XP Pro SP3
    CPU Cores
    2

    Default

    Thanks Bhikkhu.

    Well, swistaq, zooming in and out are working fine here.
    I saw some FAQs on Logitech website. Maybe some might be useful to you.

    Laurent
    Before you post ... fill in your OS and IV version in your profile.

  5. #5
    IV Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5
    Version
    IrfanView 4.23
    OS
    Win XP Pro SP3
    CPU Cores
    2

    Default

    right i forgot to say that i'm using the ctrl+scroll combination

    logitech FAQ was usless

    any ideas?


    EDIT


    after closing the SetPoint2 program everything works fine, so the problem is caused by it

    i threw it out from autostart, i think it's the only way to solve this problem
    Last edited by swistaq; 03.01.2009 at 10:41 AM.

  6. #6
    Moderator Laurent's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Brussels, Belgium
    Posts
    882
    Version
    IrfanView 4.25
    OS
    32-bit Win XP Pro SP3
    CPU Cores
    2

    Default

    Hi swistaq,

    You are speaking of SetPoint2. On Logitech website I see there is a download for

    SetPoint 5.0
    Software Version: v5.00 build 175
    Post Date: 8/31/2007

    Maybe an upgrade could solve your problem?

    Laurent
    Before you post ... fill in your OS and IV version in your profile.

  7. #7
    IV Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5
    Version
    IrfanView 4.23
    OS
    Win XP Pro SP3
    CPU Cores
    2

    Default

    nope, i've got the latest programme, it's SetPoint 2 v.5.0.175

  8. #8
    IV Newbie
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    5
    Version
    IrfanView 4.23
    OS
    Win XP Pro SP3
    CPU Cores
    1

    Default Works for me

    I have a Logitech G7 Laser Mouse with "Control Center version" and "Driver version" of 4.60.122 which is the latest for my mouse.

    Mouse wheel zooming works fine, in Irfanview 4.20.

    Try going into SetPoint and hitting all the Restore Defaults.

    If nothing else works, try setting up SetPoint to do custom buttons for Irfanview.

  9. #9
    IV Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5
    Version
    IrfanView 4.23
    OS
    Win XP Pro SP3
    CPU Cores
    2

    Default

    Control Center is for Mac OS

    i thought it'll be fine if i turn off SetPoint2 but without it some mouse funcions don't work.... stupid programe

  10. #10
    IV Newbie
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5
    Version
    IrfanView 4.23
    OS
    Win XP Pro SP3
    CPU Cores
    2

    Default

    I've solved the problem. If I set the vertical scrolling to 1 it works fine. Then i can change the scrolling speed in windows settings and the scrolling will be adjustable and zooming in works fine.

    Thank for your help.
    Last edited by swistaq; 11.01.2009 at 01:12 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •