Page 1 of 9 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 82

Thread: RIOT Plugin for IrfanView

  1. #1
    Moderator Enterprise User Bhikkhu Pesala's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    East London
    Posts
    6,149
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    1

    Default RIOT Plugin for IrfanView

    The old thead has been closed and unstuck. It was getting too long to follow.

    Please post any questions about the RIOT plugin in this thread. Off-topic comments may be removed.

    There is now an official RIOT Forum run by the RIOT plugin developer — luciansabo.

    Our members may also be able to help you with using the plugin.
    Last edited by Bhikkhu Pesala; 04.04.2009 at 08:35 AM.

  2. #2
    Moderator Sam_Zen's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    NL
    Posts
    1,896
    Version
    IrfanView 4.27
    OS
    Win XP Home SP1
    CPU Cores
    1

    Default

    Well, this is a good moment to make a fresh start.
    0.6180339887
    Rest In Peace, Sam!

  3. #3
    Plugin Author
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Romania
    Posts
    249

    Default version 0.3.1

    Version 0.3.1 officially released.

    This version contains some fixes and optimizations as well as new features like automatic 4bit output for GIF and PNG with 16 or less unique colors, new Save button, keep metadata with IrfanView Set file size.
    The latter needs a new version of IrfanView (4.24 I think will be next). This will be released in a few months according to Irfan...

    Get it while is hot from here:
    http://luci.criosweb.ro/riot/download/

  4. #4
    Moderator Enterprise User Bhikkhu Pesala's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    East London
    Posts
    6,149
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    1

    Default

    I installed the latest plugin, but it seems to be badly broken. I double checked that I had copied both freeimage.dll to the IrfanView folder, and riot.dll to the plugins folder.

    If I open RIOT plugin using the Save for the web menu option, I get Access Violation 1.

    If I click OK then RIOT opens. If I then click on "Options" I get Access Violation 2. Then the options dialogue opens OK.

    If I click on OK to close the options dialogue I get Access Violation 3.

    If I click on the zoom out icon I get a floating point error dialogue.

    When I close the RIOT plugin, I get another Access Violation error like the first.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Access Violation 1.png 
Views:	435 
Size:	11.6 KB 
ID:	1369   Click image for larger version. 

Name:	Access Violation 2.png 
Views:	389 
Size:	9.9 KB 
ID:	1370   Click image for larger version. 

Name:	Access Violation 3.png 
Views:	485 
Size:	10.2 KB 
ID:	1371  

  5. #5
    Moderator Enterprise User Bhikkhu Pesala's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    East London
    Posts
    6,149
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    1

    Default

    This is the error I get on closing RIOT.

    And, although the image is small (I tested with this error dialogue box), RIOT says it is high resolution and offers to resize it for me.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Access Violation 4.png 
Views:	411 
Size:	11.6 KB 
ID:	1372  

  6. #6
    Plugin Author
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Romania
    Posts
    249

    Default

    Make sure you are using version 0.3.2
    Version 0.3.1 for IrfanView had some access violation problems, like you experience.

    RIOT 0.3.1 for IrfanView was released but removed shortly afterwards.

  7. #7
    Moderator Enterprise User Bhikkhu Pesala's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    East London
    Posts
    6,149
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    1

    Default

    Updated to version 0.3.2

    The access violation problem is solved, but I still get the floating point division by zero error on zooming out. If I zoom in, the image disappears completely. Fit to window or 1:1 is fine.

  8. #8
    Plugin Author
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Romania
    Posts
    249

    Default

    cannot confirm that. Go to program options to see the value of Zoom factor. Default is 20 (means 20%)
    If this is 0, you get a division by 0.

    Try to delete Riot.ini to let RIOT rebuild it.

  9. #9
    Moderator Enterprise User Bhikkhu Pesala's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    East London
    Posts
    6,149
    OS
    64-bit Win 10
    CPU Cores
    1

    Default

    I couldn't find any riot.ini — not in the plugins folder nor the program folder.

    The zoom factor percent was set to 1.

    Changing that solved the error.

    Setting it back to 1 again did not recreate the error. Zooming by 1% works just fine.

  10. #10
    Plugin Author
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Romania
    Posts
    249

    Default

    Forgot to mention that Riot for IV stores it's settings in the IV ini.
    ZoomFactor was set to 0% during crash, and showed as 1%. Of course 1% zoom factor work good.

    The UPX compressor was responsibile for the crashes... there was no error in my code...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •